Moja propozycja polega na dodaniu komnat do rodów.
Istniałoby kilka komnat, ich odblokowywanie byłoby zależne od lvl rodu. Koszt odblokowania komnaty byłby w goldzie i? (nie wiem xD)
Jakby to wyglądało? W komnatach znajdowałby sie stage (nie wiem jak to nazwać, etapy?) każdy etap by był coraz silniejszy, a co w tych etapach? Jasne, że moby :P
3 etapy chyba byłyby dobre.
1. etap zwykłe mobki
2. strażnik
3. boss
Każde posiadałoby unikalne techniki, ataki i oczywiście byłyby to silne istoty z bardzo dużym hp (500k+?, im dalej tym więcej hehe)
Każdy ziomek z rodu miałby możliwość dwóch wejść do komnaty dziennie, no i bilibyśmy tak sobie w rodach te bossy, z których by leciały nam monetki rodów (dalej moznaby je gdzieś do czegoś wykorzystać) i jakaś szansa na różne profity typu itemki, potiony itd. które po wyleceniu z bossa by lądowały w sklepie rodu i kupywalibyśmy je sobie tam za monetki (coś jak aukcje ale tylko dostęp mają członkowie rodu), oczywiście przedmioty mogłyby być jakieś jakościowo dobre przez co drogie. Dodatkiem z ataku na bossa bylby exp.
Za wykończenie istot na poszczególnych etapach gracz który to zrobił by otrzymywał 2x więcej expa i monet.
Za ukończenie komnaty wedle rankingu zadanych obrażeń w komnacie byłyby rozsyłane nagrody (nie ważne jakie, np monteki xD), poszło by takie PW do członków rodu z gratulacjami i infem ckto które miejsce zajął ;)
To z grubsza tyle, chyba...
Można dodać do tego rankingi obrażeń zadanych przez graczy (ranking w tych komnatach, dla każdego etapu oddzielny) i jakiś ogólny ranking która gildia w ilu % ukończyła bossa i na jakim jest etapie (albo ile zadała już dmg?)
Za pobijanie takiego rekordu obrażeń mogłyby lecieć jakieś nagrody (chociaż sam ranking też jest fajną opcją).
Zachęcam do dopracowaniu pomysłu xD
EDIT:
rysunek podglądowy zakładki Komnat http://prntscr.com/igg3jf
Pozdrawiam Re
- Strona 1 z 1
- 1
- Forum dyskusyjne » Goteiarena » Propozycje oraz pomysły » Komnaty
-
Temat: Komnaty
-
Post napisany 18.02.2018 17:07
-
Post napisany 18.02.2018 21:29Fajny pomysł tylko taka uwaga ode mnie, jeżeli to miałoby być wyzwanie klanowe to nie powinien bossa atakować poszczególny członek rodu, tak jak bossa Kona i z tego powodu dostawać nagrody. Tylko cały ród lub drużyna specjalnie do tego utworzona w rodzie, a dlaczego? Tak jak pisałem wcześniej, zrobić z tego wzywanie klanowe dla wszystkich rodów, taka innowacja dzięki której ród zdobywał by miejsce w rankingu, nagrody w postaci przedmiotów, golda do ulepszenia struktur lub nawet Kanów na tych trudniejszych etapach, sławę itp
Każdy pojedynczy gracz z rodu będzie miał bossa w misjach a komnaty byłyby zadaniem dla całego rodu :) I proponowałbym nazwę "Lochy" dla takiego zadania ^^ -
Post napisany 21.02.2018 15:50podoba mi się ten pomysł- przemyślimy jak ten temat ugryźć :)
-
Post napisany 27.02.2018 15:24Świetny pomysł,ale proponowałbym coś na wzór lochów z sf. O danej godzinie rozpoczynałby się "rajd" i z każdym mobem po kolei walczyliby gracze,,gdy gracz umiera,mob/boss się nie leczy z otrzymanych obrażeń, po prostu walczy z kolejnym graczem.
-
Edytuj Post napisany 27.02.2018 18:14Popieram Xgisux
- Strona 1 z 1
- 1