• Strona 1 z 1
  • 1
  • Forum dyskusyjne » Goteiarena » Propozycje oraz pomysły » Oferty dedykowane/Transfery
  • Temat: Oferty dedykowane/Transfery
  • Kyōraku Shain

Newbie

Niedostępny

W grze od: 16.01.2018

Post napisany 24.01.2018 14:22
    Witam

Pierwszy wpis na forum, postaram się to mniej więcej jasno określić

Więc tak wpadłem na pomysł by wprowadzić aukcje dedykowane, co to takiego ? Chodzi o to że ktoś wystawia ofertę dedykowaną która nie widnieje na aukcjach i tylko osoba która Ją wystawiła widzi to. Ma tam link który może skopiować i wysłać do osoby X, gdy osoba X wejdzie w link zobaczy, tą ofertę i może kupić wystawiony przedmiot. No tak wszystko spk tylko po co to ? Załóżmy że jest gracz X który chce kupić przedmiot po 700 g, a na aukcjach jest ten przedmiot po 3k, dogaduję się z osobą że kupić go za 1k, jak można zauważyć ze jest to duża obniżką, i gdy taka osoba wystawi na aukcje X przedmiot po 1k a reszta jest po 3k to możliwe że ktoś inny kupi ten przedmiot. A gdy wystawimy ofertę dedykowaną i prześlemy ją graczowi X On ma pewność że to kupi.

Jest też drugie zastosowanie które podsunął Gildek, mianowicie wymiana. Ta sama zasada prostsze wykonanie, wysyłasz do osoby X ofertę wymiany. Ty oferujesz przedmiot X za 1k gdzie taki przedmiot na aukcji stoi po 3k. Osoba akceptuję, ty dostajesz 1k golda ona dostaje X przedmiot.

Mam nadzieję że w miarę jasno się określiłem, gdyby były jakieś pytania, proszę zadawać je w komentarzu :)

Pozdrawiam
  • Strona 1 z 1
  • 1

© GoteiArena.com All rights reserved. Code: niteckiDesign.pl