Witajcie,
kolejny temat oddany do Waszej dyspozycji... dziś - wybór kapitana oddziału...
myślałem zorganizować to w ten sposób:
1. robimy jakiegoś mega trudnego questa, na końcu questa przydzielona zostanie ranga... (za 1 razem rozgrywek).
w kolejnym czasie...
jak ktoś będzie chciał zostać kapitanem... robi ten sam quest i wyzywa na pojedynek obecnego kapitana...
toczą ze sobą powiedzmy 3 walki ... i jak nowy kandydat będzie silniejszy, to stary ustępuje...
trzeba się zastanowić nad czymś takim jak limit wyzwań .... ogólnie / na jednego gracza itd...
jak zorganizować samo przebieganie walk ... czy obecny kapitan może np. wyznaczyć termin, kiedy będzie dostępny (nie dłużej niż 24h po wyzwaniu) ... ? podczas takiego wyzwania Oddział podświetlamy na kolor, wrzucamy informacje z licznikiem kiedy zacznie się bój ... i członkowie wybranego oddziału mogą obserwować potyczkę...
jak już wiecie, albo i nie... w GA będzie możliwość 2 trybów walk... automatyczny i manualny... tutaj, pewnie będzie wykorzystywany tryb manualny...
jeżeli zdarzy się, że kapitana nie będzie - a zostanie wyzwany na pojedynek w grę wchodzi walka auto ....
ps. oczywiście kandydat musi spełnić jakieś wymagania lvl itd...
propozycje? sugestie?
- Strona 1 z 1
- 1
- Forum dyskusyjne » Goteiarena » Propozycje oraz pomysły » Wybieranie kapitana oddziału
-
Temat: Wybieranie kapitana oddziału
-
Post napisany 10.07.2017 10:45
-
Post napisany 10.07.2017 11:34Myślę że nie więcej niż jedno wyzwanie dziennie ale na cały oddział, nie może być tak że kapitan spędzi cały dzień broniąc się bo każdy z oddziału po kolei będzie go atakował, więc kto pierwszy ten lepszy.
Jeśli dojdzie do walki automatycznej to wszystkie rundy muszą się odbyć jedna po drugiej żeby nie było możliwości ustawienia się pod set kapitana, albo oboje walczący będą mogli ustawić oddzielny set na każdą rundę
Co do wymagania lvl to wszystko zależy jaki planujesz max bo tak myślę 2/3 max lvl powinno być spoko
Co do terminu to kapitan może sobie ustawić w jakich godzinach przyjmuje wyzwanie np od 17 do 18 -
Edytuj Post napisany 10.07.2017 11:40Taki system jest ok, dodałabym też jakiś cd na bycie kapitanem a nie że ktoś robi q wygrywa i zaraz ktoś mu odbija. Co do limitu to 1 raz na gracza na mc byłby raczej ok, szczególnie że i tak taki kapitan pewnie będzie miał kilkanaście walk w ciągu mca.
Co do samej walki to proponuje:
- wyznaczony z góry czas przykładowo 18-22 kiedy mogą się takie walki odbywać
- rzucamy wyzwanie kapitanowi i ma np 24 h od daty rzucenia wyzwania na wybór daty w ciągu nie wiem 2 dni przykładowo
zamiast tych dwóch rzeczy można od razu ustalić że np walki są w sobotę tylko przy większej ilości wyzwań to raczej nie przejdzie
- sposób wyboru walki (auto / manual) bezpośrednio przed walką, jeśli kapitan będzie offline to auto jak pisałeś
Co do wymagań to można je ustalić w q po prostu, nie patrzeć jaki ktoś ma lvl ale dać takie wymagania w nim że niskolvlowcy nie dadzą rady, ew jeśli będzie Ci się chciało aktualizować to po prostu co mc/pare mcy zmiana mapy na której będzie q do wzięcia. -
Edytuj Post napisany 10.07.2017 11:40Jak dla mnie Twoja propozcyja jest dobra tylko z tym terminem to bym zrobil tez tak ze np osoba ktora chce przejac kapitana wybiera termin kiedy chce z nim walczyc i aktualny kapitan rowniez musi sie na ten termin sie zgodzic zeby nie bylo ze ktos wybiera sobie termin tak zeby przeciwnik walczyl na auto a on w tym czasie bedzie spokojnie na manualnym bic
-
Post napisany 10.07.2017 11:53Teraz pytanie, drodzy testerzy - co z V-ce kapitanem ?:)
-
Post napisany 10.07.2017 12:26Wybór kapitana:
Osoba wyłaniana z rankingu, raz na tydzień z każdym kto ma quest ukończony może przeprowadzić walkę, kto najwięcej wygra ten kapitan przez tydzień. Jak juz zostanę kapitanem chciał bym nim chwilę pobyć a nie pójdę spać i ktoś mi go odbierze, bez jaj... . Tryby walk, nie wiem czy to wykonalne, ale każda postać powinna mieć slot setu na specjalna okazję, który nie jest normalnie używany w pvp i nie może być odkryty przez innych, ale automatycznie jest używany w takich okazjach jak właśnie turniej jakiś lub walki o kapitana jesli walka nie moze sie odbyć manualnie w czasie rzeczywistym. Jeśli walka w czasie rzeczywistym, to atakujemy i w ciagu 24h z kimś automat szuka zdarzenia gdy obie postacie są online w tym samym momencie i wyrzuca okienko WALKA!!! i mozesz sie na nią zgodzić, mozesz nie, jak którakolwiek strona sie nie zgodzi walka odbedzie sie setem ukrytym o którym wcześniej wspomniałem. Jak sie zgodzisz bedzie manualna na zywo. Jeśli w ciagu 24h nie zdarzy się zdarzenie online u obu graczy to walka odbywa sie w automacie, walki mogą odbywać sie przez 6 dni do 23.30, 7 dnia nie mogą już sie odbywać (czas na ewentualne automaty). (Szinigami majo niedziele, nie?xd)
Wicekapitan:
Druga osoba w tym rankingu.
Sytuacje wyjatkowe:
-dwie osoby mają tyle samo wygranych: to liczone następnie są kto mniej ma porażek a jeszcze dalej kto mniej remisów. Jak dalej to samo to Zdajemy sie na RNGesusa i walki miedzy 2ma pierwszymi sa automatyczne do czasu aż ktoś wygra w jakimkolwiek kryterium. -
Edytuj Post napisany 10.07.2017 13:45Co do kapitana, to twój pomysł jest dobry. Moim zdaniem limit wyzwań powinno być np. możliwość wyzywania tylko danego dnia tygodnia, np. w niedzielę, przy czym dany gracz może wyzwać kapitana tylko raz w miesiącu. I po zmianie kapitana powinno być cd w długości najmniej 2 tygodnie, by nowy kapitan mógł się trochę nacieszyć byciem nim.
Co do wicekapitana, to powinna nim być osoba, która wykonuje najwięcej dla oddziału, czyli np. nr 1 w rankingu fragów czy coś podobnego. -
Post napisany 10.07.2017 14:42Stworzyć system rang oddziału od żołnierza dajmy na to X rangi ( żeby nie było za szybko ) aż do żołnierza III rangi. Oczywiście każda ranga wymagałaby ukończenia odpowiedniego questa i spełnienia innych warunków typu : x zwycięstw pvp, x wygranych turniejów. Od banalnie prostych dla żołnierza X rangi po piekielnie trudne dla żołnierza rangi III. Żołnierz z taką rangą mógłby starać się o wicekapitana - 2 zwycięskie walki z obecnym ( lub jednym z obecnych, bo może być przecież i dwóch ) . Takie coś mogłoby odbywać się raz na tydzień/dwa. A raz miesięcznie odbywałaby się walka o kapitana między obecnym kapitanem i wicekapitanami spełniającymi warunki ( bądź wicekapitanem x razy ) oraz ( ukończ quest " Duch Kapitana") czy coś xd nazwa oczywiście do wyboru. Byłby to quest dostępny tylko dla wice polegający np na wędrówce do Hueco Mundo i ubiciu x Menosów Grande czy zwycięstwo w walce fabularnej z "Przywódcą Adjuchas".
-
Post napisany 13.07.2017 01:47Pomysł bardzo spoko, ale mimo wszystko w niedługim czasie może się zrobić dosyć ciasno xd
Właśnie system awansowania mógłby być dobrym pomysłem i dopiero w dwóch najwyższych rangach odbywałyby się walki, które by wyłoniły owych kapitanów.
Można też przemyśleć spadanie z rang itp. -
Post napisany 29.08.2018 17:18Myślę, że można by wprowadzić tak jak wyżej było już wspomniane ranking i oprócz kapitana i wicekapitana zgodnie z rankingiem od 3 do 20 oficera (oczywiście dawało by to jakieś busty typu % do obrażeń pvp, exp itd.) dodatkowa dla kapitana specjalne kimono a dla wicekapitana opaskę z racji zajmowanych stanowisk i powiązania z mangą bądź anime. (po utracie rangi itemy byłyby odbierane)
-
Post napisany 08.11.2018 15:52Walka raz na tydzień/dwa tygodnie/miesiąc
Zapisy na "turniej"
Niestawiennictwo w dniu walk - strata posady
Walki w czasie rzeczywistym to najlepsza opcja
Jakieś określone zasady zapisywania się np. minimalny lvl/suma zdolności(treningów)/... albo to wszystko zliczane przez jakiś wzór który będzie określać Moc/Siłę ogólną naszej postaci (jak dałoby rade to dobrze jak brałoby pod uwagę itemy)
- Strona 1 z 1
- 1