• Strona 1 z 1
  • 1
  • Forum dyskusyjne » Goteiarena » Propozycje oraz pomysły » System Polecania dla graczy - propozycje
  • Temat: System Polecania dla graczy - propozycje
  • Admin Edwin

Administrator

Niedostępny

W grze od: 30.09.2015

Post napisany 07.07.2017 14:28
    Cześć, czołem...
    dawno nie było nic nowego...
    zbieram opinie na temat systemu poleceń dla graczy.... tak, aby nie wykorzystywać tego do farmienia premium.. ale, żeby miało ręce i nogi...

Propozycją są różne bonusy, dla obu graczy ... którzy działają z reflinku... i np. za osiągnięcie x lvl-u, jednorazowo gracz polecający dostanie co nieco od systemu... ponadto, w miarę aktywności w kolejnych krokach, gracz rejestrujący się z ref-linku otrzymuje nowe zadania z których lecą profity dla obu zawodników... nie za duże, bo wiadomo- to ma być zrobione z głową... proponujcie coś, WY moje alfy xd
  • Cifer Ulquiorra

Newbie

Niedostępny

W grze od: 04.04.2017

Post napisany 07.07.2017 14:40
    Witam,
    No więc oprócz jakiejś nagrody w postaci pkt premium za osiągnięcie odpowiedniego pułapu lvl-owego proponowałbym za każdy kolejny określony przez zespół tworzący dawać określone buffy dla obu stron czy to do expa czy do golda. Oczywiście zrobić to w taki sposób by bonusy różniły się wartością, czasem trwania itp. Czyli dłużej dla gracza początkującego i krócej dla gracza od reflinka. Do tego proponowałbym wspólne questy wymagające interakcji obu graczy ze standardowymi nagrodami w postaci pkt premium, bonusów . Albo jakaś dłuższa seria questów dla takich graczy, której ukończenie mogłoby dawać określonemu teamowi na stałe + do dmg czy redu ( oczywiście tylko i wyłącznie w danym zestawieniu graczy ). Ew. wprowadzić jakiś system "zgrania" teamu, który również dawałby podobne bonusy i wtedy ukończenie takiej serii questów mogłoby znacząco ten poziom podnieść :)
  • Niedostępny

W grze od: 01.01.1970

Edytuj Post napisany 07.07.2017 14:54
    Ja bym wprowadził pewnego rodzaju system mistrz-uczeń przy czym polecający byłby mistrzem a polecony uczniem. Powiedzmy do osiągnięcia jakiegoś lvla czy czegoś uczeń i dostawałby powiedzmy jakiś buff do expa czy czegoś a także mistrz dostawałby tego typu nagrodę.
    Jedynie trzeba wymyślić warunki i buffy które nie powodowałyby polecanie samego siebie dla osiągnięcia jakiś korzyści lub free buffa.
    Np po osiągnięciu jakiegoś lvla uczeń traciłby np tego buffa do expa i dostawał jakiś item lub paczkę z itemami z zablokowaną możliwością sprzedaży lub przesyłu.
    Można też dodać jakieś dodatkowe nagrody od ilości poleconych np
    1 polecony - 3 dni exp +50%
    5 poleconych - 1kk złota
    10 poleconych - 10 specjalnej waluty
    25 - darmowy własny skin
    50 - konto premium na tydzień
    100 - tytuł Polecającego +10% expa na stałe coś w tym stylu

Oczywiście ilość polecających i nagrody są tylko przykładowe.
  • Niedostępny

Edytuj Post napisany 07.07.2017 15:02
    Ja zaproponuje system mentoringu, czyli gdy obie osoby są razem w party osoba, która jest z reflinka dostaje więcej expa do momentu aż przegoni swojego mentora w lvl. Wiadomo sam exp nie byłby jakiś wyjątkowy tak więc dodatkowo proponuję opcję specjalnego wydarzenia w postaci polowania na hollow'ów, którzy pojawili się w świecie ludzi, robienie takiego typu questu zwiększałoby ich więź a z kolei ona zwiększałaby bonus do expa oraz z samych q szanse na ciekawe lecz nie za mocne wyposażenie. mobki skalowały by się od lv słabszego gracza i stopniowo zwiększały aż do poziomu mentora. Można również dodać stopnie więzi, po wymaxowaniu pierwszej, pojawia się kolejna i odblokowuje nowe profity jak np. +1% do dropu z golda w grupie z mentorem, nowe questy itp. lecz to raczej będzie zbytnio wielkie rozbudowanie jak na rzecz, nie dostępną dla każdego i będzie płacz.
    pamiętajcie, że dużo osób przejdzie z sw więc zaraz ręka będzie lizać rękę dlatego proponuje ograniczyć ich liczbę do 3 na konto, każdy kolejny reflink będzie dawać jedynie walutę premium.
  • Niedostępny

Edytuj Post napisany 07.07.2017 15:06
    Najlepiej dać jakiś bonus stały, np. przy zakupie premium przez poleconego polecający dostaje jakiś procent, a do tego nagrody według osiągnięć, czyli przy osiąganiu poszczególnych pułapów lvlowych (i nie tylko) przez poleconego polecający mógłby otrzymywać nagrody.
  • Kenpachi Leszek

Newbie

Niedostępny

W grze od: 04.11.2015

Post napisany 08.07.2017 15:19
    System mentoringu chyba byłby najsprawniejszy. Wstępnie trzeba by było określić cap lvl na aktualne możliwości, rozrysować jakiś minimalny pułap lvl dla reflinkowanego w taki sposób, by nie było to robione w pół godziny, uniknęłoby się farmienia bonusów i tworzenie masy multi. Zaś same bonusy nie powinny być jakieś przekokszone. Jakiś dodatkowy gold, nieznaczny wzrost umiejętności... Ale i dajmy na to x% więcej korzyści z wykupienia Premium (albo x% więcej czasu trwania), zależy jak to można zinterpretować.
  • Niedostępny

Edytuj Post napisany 08.07.2017 23:44
    To tak...
    Jak dla mnie nagrody (na razie mniejsza o to jakie) powinny być zależne od aktywności osoby poleconej. Pułapy lvlowe wydają sie tu dobrą opcją - z każdym kolejnym przekroczonym przez osobę poleconą, zarówno ona, jak i polecający dostawali by nagrody (różnego rodzaju bonusy, ew. jakieś itemy).
    do tego możliwość wykonania powiedzmy jakiejś ciekawej instancji (nawet jednorazowo) z jakąś już lepsza nagrodą. Opcja ta byłaby dostępna jedynie dla drużyn składających się z polecającego i osoby poleconej (ew. osób poleconych)
  • Kasumierka

Newbie

Niedostępny

W grze od: 06.10.2017

Post napisany 06.10.2017 16:13
    Nie wiem jak leci tutaj exp/gold, bo nawet nie mam dostępu do mapki, ale problem z poleconymi jest w sporej części gier - albo dają za mało, albo zbyt dużo i przez to ludzie farmią :| Imo jedną z najlepszych opcji polecania graczy jest zbieranie procentu od zakupu waluty premium - gdzie kupujący nic nie traci - oraz premiowanie za osiągnięcie przez niego jakiegoś pułapu poziomowego. Jeśli mam być szczery to w SW jak jeszcze grałem (czyli ze 3 lata temu lol) to dostawało się 10 PN za 50. poziom :> No to gracze scamowali na tym ile wlezie, szczególnie na eventach z milionowymi ratami expa, gdzie w weekend wpadało to wszystko. 50. poziom doświadczenia to było nic, tak samo zresztą jak 10 PN, mały wysiłek... ale jeśli expimy 40 postaci na weekendzie expa (ja tak zrobiłem kiedyś) no to już się opłaca, bo zysk spory, mimo że robi się z tego zbijanie PA godzinne - dwa razy dziennie. Ot cały problem. Sam pomysł otrzymywaniem np. waluty premium za wbicie poziomu poleconego dobrze się sprawdza w PokeLife, w które gram. Jednak tam, żeby sensownie coś dostać to polecony średnio musi grać z pół roku (sensownie dostać = zgarnąć wszystkie możliwe progi poziomowe, które są premiowane). Najchętniej bym to wszystko zmiksował. Jak napisałem, nie znam się tutaj, ale chodzi mi o wysiłek jaki gracz powinien włożyć, żeby ktoś cokolwiek dostał za to, czyli:
    *procent od zakupu waluty premium przez refkonto
    *dwa progi poziomowe, po których przekroczeniu osoba, która zwerbowała do gry gracza otrzymuje stałą ilość waluty premium (ilość taka, żeby się opłacało to robić, bo nie oszukujmy się - najczęściej to będzie brane po uwagę), pod warunkiem że BARDZO ogarniętemu graczowi w GA z nowym kontem od zera osiągnięcie pierwszego progu powinno zająć z miesiąc, a drugiego około trzy miesiące. Imho długi okres czasu do otrzymania PEWNEJ nagrody za ściągnięcie kogoś do gry (ale oczywiście odpowiednio nagrodzony, w uczciwiej stawce waluty premium, żeby się opłacało jak to napisałem) sprawi, że nie będzie farmy.
    *każda osoba, która zakłada konto z reflinka danej osoby i wbije przynajmniej pierwszy próg poziomowy z drugiego punktu - jest liczona do achievementa, które daje jakieś redukcje/buffy do pvp lub inne PRZYDATNE rzeczy do kluczowej rozgrywki na najwyższym poziomie. Nie wiem czy tutaj achievementy mają różne poziomu (jak w SW było, że brązowy medalik, srebrny i złoty - za każdy kolejne lepsze bonusy) - jeśli mają to pierwszy poziom tego osiągnięcia można by było dostać za minimum 5 poleconych, którzy osiągnęli pierwszy próg poziomowy, drugi poziom za 10 - a trzeci za 15.
    ________
    a, no i wszystko pisałem z myślą, że nie można mieć w tej grze kilku kont, bo to niszczy całą rozgrywkę. Zawsze znajdzie się jakiś nolife, co założy milion, oscamuje wszystkich, oszuka i będzie do przodu, bo jedzie na dwójach w podstawówce, żeby pograć w internecie. Jeśli multikonta są zabronione to będzie to świetnie działać, bo sprawdzić czy ktoś ma multi - jest łatwiejsze niż sprawdzenie czy jedno z xxx mulciaków typa jest na jego reflinku et cetera, et cetera. To też ważny aspekt, który zabrania farmienia takich przywilejów i dzięki temu można by naprawdę sowicie wynagrodzić takie osoby, które ściągnęły kogoś tutaj.
  • Strona 1 z 1
  • 1

© GoteiArena.com All rights reserved. Code: niteckiDesign.pl