• Strona 1 z 1
  • 1
  • Forum dyskusyjne » Goteiarena » Propozycje oraz pomysły » "Duchowe Cząsteczki"
  • Temat: "Duchowe Cząsteczki"
  • Niedostępny

W grze od: 01.01.1970

Edytuj Post napisany 17.04.2018 21:04
    Byłby to dział w grze (np. w "mojej postaci"), gdzie zbierałoby się duchowe cząsteczki, które dawałyby jakieś korzyści. Czas trwania to 24 h. Można by je dostać z grzebania dusz, albo co moim zdaniem jest lepsze; w taki sposób:
    - Za każdą misję dzienną 1 Duchowa Cząsteczka
    - Za każdą misję tygodniową 3 Duchowe Cząsteczki
    - Za 2 godziny treningu 1 Duchowa Cząsteczka
    Różne ilości dawałyby różne korzyści. Oto przykładowy schemat:
    50 dc = + 1 do mocy duchowej.
    75 dc = zwiększenie efektywności kido o 5%
    100 dc = + 10 do każdego żywiołu
    125 dc = + 10 do obrony
    125 dc = + 10 do ataku
    180 dc = gracz zaczyna każdą walkę z pełnym poziomem życia
    200 dc = na początku walki, wokół gracza tworzy się kido, które uniemożliwia zranienie go
    250 dc = na początku walki gracz strzela z łuku Quincy zadając przeciwnikowi obrażenia o równowartości 200% zwykłego ataku (Atak jednorazowy, przeciwnik nie może go uniknąć ani zablokować)
    Do przedziałów jakiś krótki opis taki jak przy technikach, można by je też jakoś nazwać.
    Nazwy, korzyści i przedziały ilościowe (ogółem wszystko xD) do ustalenia.
  • Code Resho

Newbie

Niedostępny

W grze od: 06.02.2018

Post napisany 18.04.2018 19:05
    Ja osobiście na nie jestem, ten pomysł a raczej przykład jest słaby a sam nie potrafię sobie raczej wyobrazić by to wgl miało jakiś sens
    Sama idea "im dłużej grasz tym bardziej jesteś nie do pokonania" mnie nie przekonuje
    Może to zabrzmi egoistycznie ale przy takim czymś zwykli gracze nie mieli by szans ze mną czy topkowiczom mi podobnym.
  • Niedostępny

Edytuj Post napisany 18.04.2018 20:59
    Te punkty; "duchowe cząsteczki" (chciałem żeby było tematycznie) można ustawić tak, że długo będzie się je zbierało, najbardziej opłacalne bonusy będą najdroższe a czas ich działania to tylko doba. Rozpisałem takie korzyści, ale można stworzyć zupełnie inne. Poza tym topka zawsze będzie "nie do pokonania" dla większości graczy, a bonusy o których piszę nie muszą mocno wzmocnić kogoś, a jedynie urozmaicić grę ;)
  • Code Resho

Newbie

Niedostępny

W grze od: 06.02.2018

Post napisany 18.04.2018 23:19
    No coś to w sobie ma, jednak trzeba byłoby dobrze rozłożyć bonusy i sam fakt zdobywania tego.
  • Niedostępny

Edytuj Post napisany 19.04.2018 16:57
    Admini na pewno dobraliby odpowiednie bonusy.
  • Admin Edwin

Administrator

Niedostępny

W grze od: 30.09.2015

Post napisany 25.05.2018 22:03
    przemyślimy temat duchowych cząsteczek na jakiś update, dopracujemy plan i ich zastosowanie- sama nazwa bardzo nam się podoba :) w między czasie musimy niestety najpierw zrobić mapkę :)...
  • Strona 1 z 1
  • 1

© GoteiArena.com All rights reserved. Code: niteckiDesign.pl